Hírek

2018. szeptember 16. 16:55

Több mint félezer látogató a Pénzügyminisztérium nyílt napjain 2018. szeptember 16.

Immár harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Pénzügyminisztérium a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat keretében. Szeptember harmadik hétvégéjén összesen 558 látogató fedezhette fel a historikus magyar építészet és iparművészet remekműveit, miközben megelevenedett számukra a hazai pénzügyi igazgatás másfél évszázados története.

2017. szeptember 18. 11:32

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is részt vett a Kulturális Örökség Napjain 2017. szeptember 17.

Alpár Ignác egykori pénzpalotája idén is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Kulturális Örökség Napjai (KÖN) rendezvénysorozat keretében - tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

2016. szeptember 19. 10:58

Sikert aratott a Nemzetgazdasági Minisztérium programja a Kulturális Örökség Napjain 2016. szeptember 18.

Csaknem 700 látogató előtt nyitotta meg kapuit a Kulturális Örökség Napjain idén először a Nemzetgazdasági Minisztérium. A csoportos túrák keretében szakavatott kormánytisztviselők kalauzolták körbe az érdeklődőket Alpár Ignác egykori pénzpalotájában. A látogatók a látványos műemléképület megismerésén túl hasznos ismeretekkel gazdagodtak és pozitív élményekkel távoztak, a rendezvény tehát maximálisan elérte a kitűzött célját.

2016. szeptember 13. 9:04

A Nemzetgazdasági Minisztérium csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz

A József nádor téri minisztériumi épület építészetileg különleges értéket képvisel, a hétköznapokon a nagyközönség számára nem látogatható, ezért minden olyan feltételnek megfelel, ami miatt érdekes színfoltként gazdagíthatja a rendezvénysorozat alatt látogatható középületek listáját – hangsúlyozta Gondos Judit az „Ezerarcú műemlék” címmel elindított, a 2016. évi Kulturális Örökség Napjai (KÖN) programsorozat sajtótájékoztatóján.

2015. június 23. 13:44

Több mint 400 látogató a Múzeumok Éjszakáján a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Először nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Múzeumok Éjszakáján, június 20-áról 21-ére virradóra 456-an látogattak el a tárca József nádor téri épületébe. Az egyórás túra során az érdeklődök megismerkedhettek az épület gazdag múltjával, megcsodálhatták az Alpár Ignác által tervezett épület klasszicizáló stílusjegyeit és Róth Miksa üvegablakait és mozaiktábláit.