Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi tudnivalókat a regisztrációról, valamint az épületbe való belépésről!

Kedves Látogatónk!

A Pénzügyminisztérium (1051 Budapest, József nádor tér 2-4.) Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó idei (szeptember 21-22.) épületlátogatási regisztrációját lezártuk.

Sajnálattal értesítjük, hogy így látogatási igényét – a megtelt csoportférőhelyek okán – fogadni már nem tudjuk.

Archív információtartalom:

A vezetett, félóránként induló épületbejárásainkon való részvétel feltétele, hogy részvételi szándékát a TASfONTcKMfZg2UZa29ucmVnaXN6dHJhY2lvQHBtLmdvdi5odQ== e-mail címen írásban jelezze.

Tájékoztatjuk, hogy a Pénzügyminisztérium kormányzati épület, ezért biztonsági okokból a belépéshez kötelező a személyes adatainak előzetes megadása.

A regisztrációhoz kérjük, küldje el az alábbi adatokat a rjkbk6wY5wMNa29ucmVnaXN6dHJhY2lvQHBtLmdvdi5odQ== e-mail címre:

  • *Teljes név: a személyi okmányban (személyi igazolvány vagy útlevél) szereplő vezeték- és utónév
  • *Születési dátum: a személyi okmányban (személyi igazolvány vagy útlevél) szereplő születési dátum
  • E-mail cím: a látogató által megadott, létező e-mail cím (időpont visszaigazolásához és az esetleges változásról való gyors értesítéshez)
  • Mobiltelefonszám: a látogató által megadott, létező mobiltelefonszám (az esetleges változásról való gyors értesítéshez)

*Kizárólag a fenti adataikkal regisztrált látogatókat tudjuk csak fogadni a válasz e-mailben megadott időpontban induló épületbejárásra!

Az adatkezelés a hatályos GDPR szabályok szerint történik. Az adatkezelésre vonatkozó Tájékoztató ITT elérhető.

A vezetett túrák 2019. szeptember 21-22-én (szombaton és vasárnap) 10:00-tól 15:30-ig félóránként indulnak kis létszámú (max. 20 fős) csoportokban. Ennek időtartama kb. 1 óra. Az utolsó csoport 15:30-kor indul.

Kérjük, az e-mailben visszaigazolt időpontja előtt legalább 10 perccel korábban érkezzen a helyszínre, hogy a beléptetést, valamint a biztonsági ellenőrzést el tudjuk végezni. (Előfordulhat, hogy az Ön által kért időpontra már nem tudunk helyet biztosítani, ez esetben igyekszünk egy következő időpontot felajánlani a látogatásra, ezt e-mailben vagy telefonon jelezzünk.) A belépéshez feltétlenül hozza magával a regisztráció során használt személyi okmányát (személyi igazolvány vagy útlevél)!

Tájékoztatjuk, hogy a túra útvonala lépcsőkön és folyosókon zajlik. Éppen ezért javasoljuk kényelmes lábbeli viselését.

Az épületbe folyadékot, élelmiszert behozni tilos! A belépéskor minden látogatónak biztonsági átvilágításon kell átesnie!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a látogatókat a regisztráció során általuk megadott, személyi okmányban (személyi igazolvány vagy útlevél) szereplő név és születési dátum segítségével azonosítjuk, így az időközbeni esetleges időpontváltozásokról értesítést küldeni csak érvényes adatok és elérhetőségek alapján tudunk. A hibásan megadott személyes adatokból vagy elérhetőségekből eredő értesítések, visszajelzések meghiúsulásáért felelősséget nem vállalunk!

  • Csoportok tervezett létszáma: maximum 20 fő
  • Regisztrálás: PcwsFJCsmP6MUZUlYa29ucmVnaXN6dHJhY2lvQHBtLmdvdi5odQ==
  • Csoportok indulása: 10.00; 10.30; 11.00; 11.30; 12.00; 12.30; 13.00; 13.30; 14.00; 14.30; 15.00; 15.30
  • A túra időigénye: kb. 1 óra
  • Angol nyelvű csoportvezetésre is lehetőséget biztosítunk min. 10 fő esetén szeptember 22-én (11:30 órától) / Guided tour in English for min. 10 persons is also available on 22 September (11:30 a.m.). For more details, please read the "English" section on the left side of the page!
  • Az épületbejárás útvonala: József nádor téri előcsarnok (érkezés) – pénzügyminisztériumi emléktábla – páternoszter felvonó – miniszteri előtér (Kossuth szobor) – miniszteri dolgozószoba – miniszteri folyosó – miniszteri tárgyaló – közigazgatási államtitkári dolgozószoba – Dorottya utcai lépcsősor – Dorottya utcai előcsarnok – föld alatti trezorok – pénztárterem – József nádor téri előcsarnok (távozás)