Hírek

Több mint hatszáz látogató Alpár és Kossuth örökségének nyomában

Publikálva: 2019. szeptember 22.

A Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat keretében ebben az évben is feltárultak Alpár Ignác egykori pénzpalotájának rejtelmei, miközben megelevenedett a magyar pénzügyi igazgatás történetének másfél évszázada. A Pénzügyminisztérium az idei programmal bezárólag eddig összesen közel háromezer érdeklődőt fogadhatott.

Tovább a teljes cikkre

Ősszel ismét megnyitja kapuit a Pénzügyminisztérium a látogatók előtt

Publikálva: 2019. szeptember 11.

Az elmúlt évek nagy sikerére való tekintettel a Pénzügyminisztérium ebben az évben is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz, hogy betekintést engedjen Alpár Ignác egykori pénzpalotájának rejtelmeibe, miközben megelevenedik a magyar pénzügyi igazgatás elmúlt több mint másfél évszázada – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Tovább a teljes cikkre

Több mint félezer látogató a Pénzügyminisztérium nyílt napjain 2018. szeptember 16.

Publikálva: 2018. szeptember 16.

Immár harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Pénzügyminisztérium a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozat keretében. Szeptember harmadik hétvégéjén összesen 558 látogató fedezhette fel a historikus magyar építészet és iparművészet remekműveit, miközben megelevenedett számukra a hazai pénzügyi igazgatás másfél évszázados története.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is részt vett a Kulturális Örökség Napjain 2017. szeptember 17.

Publikálva: 2017. szeptember 18.

Alpár Ignác egykori pénzpalotája idén is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Kulturális Örökség Napjai (KÖN) rendezvénysorozat keretében - tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Tovább a teljes cikkre

Sikert aratott a Nemzetgazdasági Minisztérium programja a Kulturális Örökség Napjain 2016. szeptember 18.

Publikálva: 2016. szeptember 19.

Csaknem 700 látogató előtt nyitotta meg kapuit a Kulturális Örökség Napjain idén először a Nemzetgazdasági Minisztérium. A csoportos túrák keretében szakavatott kormánytisztviselők kalauzolták körbe az érdeklődőket Alpár Ignác egykori pénzpalotájában. A látogatók a látványos műemléképület megismerésén túl hasznos ismeretekkel gazdagodtak és pozitív élményekkel távoztak, a rendezvény tehát maximálisan elérte a kitűzött célját.

Tovább a teljes cikkre

A Nemzetgazdasági Minisztérium csatlakozik a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz

Publikálva: 2016. szeptember 13.

A József nádor téri minisztériumi épület építészetileg különleges értéket képvisel, a hétköznapokon a nagyközönség számára nem látogatható, ezért minden olyan feltételnek megfelel, ami miatt érdekes színfoltként gazdagíthatja a rendezvénysorozat alatt látogatható középületek listáját – hangsúlyozta Gondos Judit az „Ezerarcú műemlék” címmel elindított, a 2016. évi Kulturális Örökség Napjai (KÖN) programsorozat sajtótájékoztatóján.

Tovább a teljes cikkre

Több mint 400 látogató a Múzeumok Éjszakáján a Nemzetgazdasági Minisztériumban

Publikálva: 2015. június 23.

Először nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Múzeumok Éjszakáján, június 20-áról 21-ére virradóra 456-an látogattak el a tárca József nádor téri épületébe. Az egyórás túra során az érdeklődök megismerkedhettek az épület gazdag múltjával, megcsodálhatták az Alpár Ignác által tervezett épület klasszicizáló stílusjegyeit és Róth Miksa üvegablakait és mozaiktábláit.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció