A József nádor tér felől található az épület főbejárata, amely impozáns hangulatával, a historikus építészet stílusjegyeivel ma is méltóképpen fogadja az ide érkezőket.

A kapubejáratba épített míves fa körforgóajtót két oldalról női fejes márványoszlopok fogják közre. Középen háromkarú íves márványlépcső vezet fel az első emeleti előcsarnokig. 

Az emeleti falakon a Róth Miksa zöldes kismozaik képtábláin csavarodó indák között allegorikus figurák (Merkúr, halfarkú alakok) jelennek meg. Az elegáns bejárati terekből a miniszteri folyosóra lépve kontrasztos hangulati váltást érzünk. A márvány uralta interiőr helyébe lépve díszes, mennyezetig érő faburkolat fogad, amely Thék Endre bútorgyárában készült Faragó Endre tervei alapján.

A miniszteri tárgyalóban a Róth Miksa által kivitelezett színes ablakokon a közlekedés, a fémipar, a kereskedelem, a hajózás, a tudományok és az építészet, a mezőgazdaság és a textilipar férfi, illetve nőalakos allegóriái jelennek meg. Az ablakok kartonjait a bankdekorációban oroszlánrészt vállaló Maróti Géza készítette.